Vlaamse Federatie van Doula's vzw

Jet van Groningen

 

+32 491 95 51 72

jet@iboerondomgeboorte.com

www.iboerondomgeboorte.com

 

 

 

Wie ik ben en wat geboorte voor mij betekent.

 

Ik woon momenteel in Antwerpen met Sofia, mijn lief - een kinderwens in uitvoering en een verhuizing terug naar Amsterdam op de korte baan en in het verschiet.

 

Vrouwelijkheid, zwangerschap, geboorte en ouderschap fascineren mij al sinds kindsbeen. De eerste stappen op het geboortepad deed ik tijdens mijn eerste jaar als vroedkundestudent. Embryologie, fysiologie en anatomie vervulden me met ontzag voor de natuur: de ingenieuze en betoverende manier waarop alle elementen met elkaar verweven zijn. Vroedkunde heb ik verwisseld voor een pad dat dichter bij mijn hart ligt - ik ben inmiddels gecertificeerd draagconsulente, HypnoBirthing docente, doula-in-training. Een opleiding tot allround menstruatie-consulent staat in de kinderschoenen.

 

Betoverd door het vrouwelijk lichaam en ontdaan door het feit dat we onze vrouwelijkheid zo weinig vieren. Er is schaamte rondom onze menstruatie en het geven van borstvoeding, we hebben te weinig tijd en ruimte om te wennen aan het ouderschap, we zijn bang voor de natuurlijke processen in ons lichaam en veel van ons missen een netwerk van vrouwen om hierover te kunnen praten. Ik kan de problemen niet uit de wereld halen, maar ik kan wel mijn steentje bijdragen door met liefde, warmte en aandacht te luisteren en mijn handen uit te strekken. Mijn missie is om vrouwen (en hun partner) het vertrouwen in hun lichaam te doen hervinden en ze te koesteren waar dat nodig is.

 

 

Ik haal graag jouw natuurlijke kracht naar boven.

 

 

2017 © All Rights Reserved to VFvD vzw