Vlaamse Federatie van Doula's vzw

Kristien Seghers

+32 479 92 18 51

 

seghers_kristien@hotmail.com

 

Ik ben Kristien. Samen met mijn partner heb ik twee ferme dochters van 4 en 2 jaar. Ik heb enorm genoten van mijn zwangerschappen en heb zelf heel veel tijd geïnvesteerd in het samen sprokkelen van allerlei informatie zowel in boeken, als op websites, via familie en vrienden. Vaak vond ik tegenstrijdige en onvolledige informatie. Soms kreeg ik enkel persoonlijke verhalen te horen hoe zwaar, pijnlijk en vermoeiend alles was. Wat ik miste was veel objectieve en praktische informatie .

 

Mijn bevallingen zijn me gewoon overkomen. Hoewel ik werd omringd door een goede gynaecoloog en ervaren vroedvrouwen, heb ik toch het gevoel dat ik zelf te weinig bewuste keuzes heb gemaakt . Ondanks de toewijding van mijn partner, miste ik iemand die me tijdens mijn bevallingen met raad en daad kon bijstaan.

Daarom besloot ik me te verdiepen in de wereld van zwangerschap en geboorte. Ik volgde 1 jaar de opleiding Vroedkunde. Maar al snel voelde ik dat het niet zozeer de medische kant was die me boeide dan wel de praktische en emotionele kant. Zo kwam ik uit bij zwangerschaps-en bevallingscoach. Ik volgde intussen zowel de doula basistraining als de verdiepingstraining.

 

 

 

 

 

 

2018 © All Rights Reserved to Vlaamse Federatie van Doula's vzw