Vlaamse Federatie van Doula's vzw

Veerle Peeters

+32 472 46 25 99

doula.veerle@live.be

www.bevallen-met-een-doula.be

www.facebook.com/bevallingscoach

Mijn naam is Veerle Peeters , ik ben gehuwd en moeder van 3 jongvolwassenen.

In 1996, na de geboorte van mijn jongste zoon ben ik als vrijwillige borstvoedingsconsulente aan de slag gegaan bij de organisatie Borstvoeding vzw.

 

In 2010 ben ik na een opleiding als doula beginnen werken. Een van van mijn belangrijkste taken als bevallingscoach is mensen informeren, vrouwen /koppels ondersteunen in hun zoektocht om bewuste keuzes te kunnen maken rond de geboorte van hun kind.

 

De geboorte van je kindje kan je niet overdoen en hoe meer je nadenkt over de ideale bevalling en je wensen, angsten en zorgen bespreekt, hoe bewuster je keuzes kan maken. Als koppel kan je van deze bijzondere gebeurtenis in je leven een positieve ervaring maken.

 

De emotionele begeleiding en ondersteuning is iets wat vaak vergeten wordt, en ik ervaar dat een doula op dat vlak vaak het verschil kan maken. Een vrouw bezit een enorme kracht om haar kind op de wereld te zetten, ze moet er alleen soms aan herinnerd worden. En voor wie graag persoonlijk begeleid wordt, zowel thuis als in het ziekenhuis, zet ik graag mijn beste beentje voor.

 

Verder ben ik voorzitter van de Vlaamse Federatie van Doula's vzw. Het doel van deze vereniging is het waarborgen van de kwaliteit en de continuïteit van de persoonlijke begeleiding van de zwangere en haar partner voor, tijdens en na de bevalling.

 

Sinds 2013 ben ik aan de slag als freelance docent binnen de doulatraining in Vlaanderen. Samen met enkele collega's doula delen we onze passie rond zwangerschap en geboorte met toekomstige doula's.

 

Ervaringsverhalen met Veerle als doula

2018 © All Rights Reserved to Vlaamse Federatie van Doula's vzw